OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

OM LETSGO
MEDLEMSKAB
BETALING
RESERVATION
BILERNE
SKADER 
PARKERING
KØBENHAVNS DELEBILER

 

OM LETSGO

LetsGo er en delebilordning hvor bilerne står på faste p-pladser, som de skal hentes fra og returneres til efter brug. Vi har 200 forskellige typer biler fordelt i København, Aarhus, Odense og Roskilde. Du skal være medlem for at reserverer en bil via vores app eller hjemmeside.

LetsGo har haft delebiler siden 2004. Vores medlemmer bidrager til at få færre biler i byerne og mindske CO2-udslippet.

LetsGo er ejet af Delebilfonden som er non-profit. Vores overskud går til at forbedre delebilordningen og udbrede grøn transport i Danmark.

Som medlem af LetsGo tilbydes du gratis medlemskab af medlemsorganisationen Københavns Delebiler, som har to repræsentanter i LetsGos bestyrelse og arrangerer gratis medlemsaktiviteter.

 

MEDLEMSKAB

Hvor hurtigt kan jeg komme til at køre i bilerne?
Det kommer an på, hvor du tilmelder dig.
Hvis du gør det gennem Tilmeld-knappen her på hjemmesiden, så skal vi bruge ca. en hverdag på at godkende dit medlemskab. Herefter modtager du en mail med en guide om, hvordan du kommer i gang med at bruge LetsGo
Når du har tilmeldt dig kan du også møde op på kontoret på Nørre Farimagsgade 11, så kan vi godkende dig inden for 10 minutter.
Alle over 23 år med et gyldigt kørekort kan blive medlem hos LetsGo. Du må ikke være registreret som dårlig betaler.

Hvad indgår i et medlemskab?
Du kan læse mere om de forskellige medlemskaber her, og se en sammenligning af dem her.
Fælles for alle medlemskaber er, at du får adgang til alle LetsGos biler i hele landet, og at alle udgifter er inkluderet i prisen. Du får desuden også en forsikring, der dækker i tilfælde af skader.

Kan jeg tilføje et familiemedlem til mit medlemskab?
Ja, det er muligt at knytte flere personer til et medlemskab for en reduceret pris, så længe I har samme adresse. Prisen for tillægsmedlemmer afhænger af medlemstypen. I vil modtage en fælles regning.

Kan jeg tilføje et medlem til mit medlemskab for en uge?
Ja, du kan tilføje et gæstemedlem, som kan være en ekstrachauffør på de lange ture. Det er nødvendigt at medlemmet, som gæsten er tilføjet, er med i bilen. Et gæstemedlemskab tegnes for en uge ad gangen i op til fire uger.

Kan jeg blive et passivt medlem, hvis jeg i en periode ikke har brug for bil?
Ja, det koster intet at blive passivt medlem hos LetsGo. Du skal være passivt medlem i mindst et halvt år for at kunne få gratis genaktivering af din konto.
Inden seks måneders passivt medlemskab koster genaktivering 950 kr.
 

BETALING

Hvad betaler jeg for?
Som medlem i LetsGo betaler du et indmeldelsesgebyr en gang for alle, samt et månedligt abonnement og forsikring. Den type medlemskab du har valgt bestemmer hvor meget du betaler for den tid, du har reserveret bilen og den kørte kilometerpris.
Priserne inkluderer brændstof, vask, olie og sprinklervæske. Du finder pinkoden her (kræver login).
Ved el-biler inkluderer prisen selvfølgelig også deres tid ved ladestandere fra E.ON og CLEVER.
Forsikringen, du betaler for, dækker ansvar og skader. Forsikringen dækker ikke påfyldning af forkert brændstof og lignende.

Hvordan betaler jeg?
Betalingen foregår automatisk gennem det betalingskort, du har tilmeldt til dit medlemskab.

Koster det noget at aflyse en reservation?
Hvis du aflyser en reservation op til tre døgn før reservationens start eller op til en time efter reservation er foretaget, så er det gratis.
Uden for disse kriterier koster det 30 % af timeprisen.
 

RESERVATION

Hvordan reserverer jeg en bil?
Det gør du gennem vores online reservationssystem. Du vælger hvor, du vil hente bilen, hvilken type bil, du fortrækker, samt i hvilket tidsrum, du vil reservere bilen. Efterfølgende henter du bilen på den valgte adresse. Du skal bare huske at levere bilen tilbage inden din reservation er udløbet, så vi anbefaler at du reserverer lidt ekstra tid at løbe på.

Kan jeg altid være sikker på at få en bil?
I hverdagene er det næsten altid muligt at reservere en bil uden varsel. I weekender er det en god ide at reservere en bil et par uger i forvejen.
Hvis alle biler er optaget, så har vi en garantiløsning, hvis du reserverer med tre dages varsel. Du kan kontakte os for nærmere detaljer.

Har jeg fordele ved at leje biler i længere perioder?
Ja. Du kan leje en bil hos Europcar gennem LetsGo. Prisen er 5 til 30 % lavere end hos de fleste biludlejningsselskaber, men afhænger af biltypen.
Det er ikke muligt at leje elbiler.
Din LetsGo forsikring dækker også ved leje af disse biler.

Hvor lang tid skal jeg reservere en bil?
Den mindste enhed du kan reservere en bil er en hel time.

Skal jeg aflevere bilen samme sted som afhentet, når min reservation udløber?
Ja. Det er den måde LetsGo's delebilordning fungerer. Således ved det næste medlem, hvor bilen kan hentes.
 

BILERNE

Hvilke biler har LetsGo?
Hos LetsGo kan du booke en bil præcis efter dit behov. Vi har nemlig 7 forskellige biltyper som strækker sig fra minibiler op til 5+2 personers biler. Herunder kassevogne, elbiler, hybridbiler - samt en enkelt Tesla. 

Hvem gør bilerne rene og må jeg ryge i bilerne?
Dem, som har gjort bilerne beskidte, gør dem også rene igen. Du kan bruge bilens brændstofkort til at købe støvsuger polet og bilvask på LetsGo’s regning. Desuden bestræber LetsGos serviceteam sig på at rengøre og tjekke alle biler en gang om måneden.
Vores biler er røgfrie, hvilket betyder ingen rygning i bilen. Heller ikke ud af vinduet.

Hvilket ekstraudstyr har bilerne?
Bilerne af typen Combi-X og 7-personers har anhængertræk med tilhørende cykelstativ og lygtebom. Alle kassevogne har anhængertræk, men ikke cykelstativ eller lygtebom. Biler, der er markeret med et X for ekstraudstyr, har anhængertræk, cykelstativ og lygtebom.
Ingen af vores biler har børnesæder eller tagbagagebærer. Børnesæder kan nemt bruges i bilerne, da mange har isofix beslag. Tagbagagebærer må gerne monteres hvis du ikke skader bilen.
Alle biler får vinterdæk på i vinterhalvåret.

Hvem må bruge bilerne?
Kun tilmeldte medlemmer må køre bilerne.

Er der noget jeg ikke må bruge bilerne til?
Du må ikke benytte bilerne til person- eller godstransport mod betaling hverken direkte eller indirekte.
Du må ikke benytte bilerne til entreprenørkørsel, eller kørsel med gods eller fødevarer, der medfører lugtgener eller usædvanligt slid.

Må jeg have dyr med i bilen?
Du må gerne have dyr med i bilen i deres egne transportbokse, og du gør grundigt rent efter kæledyret.

Børnesæder?
Der er ikke børnesæder i bilerne og du skal medbringe dit eget børnesæde. Vi har det ikke i bilerne, da ikke alle ønske at bruge børnesæder og børnesæderne varierer i størrelse efter børns størrelse. Mange af vores biler har isofix til at fastgører et barnesæde.
 

SKADER

Hvad hvis der allerede er skader på bilen, når jeg afhenter den?
Hvis du afhenter en bil med skader, så ligger der en online skadeliste under din reservation som skal tjekkes inden du kører. Nye skader skal udfyldes på en skadeanmeldelse.

Hvad sker der, hvis jeg kommer til at skade bilen?
Uanset om du eller en anden kommer til at skade bilen, er det dækket af forsikringen, som indgår i dit månedlige abonnement. Skaden skal rapporteres til LetsGo gennem en skadeanmeldelse.
Hvis bilen bryder sammen så kontakt straks nødtelefonen.

PARKERING

København
LetsGo’s biler fra København har parkeringslicens, så du gratis kan parkere på alle offentlige parkeringspladser i København og Frederiksberg Kommune. Eneste undtagelse er Rød Zone i centrum af København i dele af Indre by. Her koster det almindelig parkeringsafgift i dagtimerne, mens parkering er gratis mellem kl. 8-10 og efter kl. 17 på hverdage samt i weekenderne.

Aarhus og Odense
I Aarhus og Odense har LetsGo’s biler parkeringslincens, som gælder i lokalområdet, hvor bilen holder, men ikke i bymidten.

Private parkeringspladser
På private parkeringspladser eller i parkeringshuse, som drives af private parkeringsfirmaer mm., skal reglerne følges. Hvis der er parkeringsafgifter, skal de betales.

Parkeringsbøder
Hvis du får en parkeringsbøde, skal du selv betale den. Hvis LetsGo skal betale den kommer der er et gebyr på 200 kr.
 

KØBENHAVNS DELEBILER

Hvad er Københavns Delebiler?
- Københavns Delebiler var med til at stifte LetsGo, og repræsenterer medlemmerne i bestyrelsen samt holder medlemsarrangementer.
 
Hvordan har jeg medlemsindflydelse i LetsGo?
- I LetsGos bestyrelse er tre pladser reserveret til medlemsrepræsenter. Læs om medlemsindflydelse her.